freya

 

“Autonoom werk roept verstilling op in de hectiek van het dagelijks bestaan, met de natuur, oude wijsheden, mythologie, poëzie, toeval, dromen en intuïtie als onuitputtelijke inspiratiebron”

Op 16 april, opent Galerie Peter Altena om 16.00 uur de expositie “Moving Threads” met werken van Corine van der Werf, Jan Montijn en Peter Altena zelf. De drie kunstenaars ontmoeten elkaar in hun eigen “beeldtaal” binnen het thema “moving threads”: onzichtbare draden die we in ons leven weven bij het aangaan en weer verbreken van verbintenissen.
Corine pakt in deze expositie “de draad weer op” in Nederland, na een meerjarig verblijf in Duitsland. Centraal in haar werk staat de veel-gelaagdheid van het menselijk bestaan. In het doorlopende thema “who lives in this body”, beeldt Corine in papier verschillende zijns-lagen uit. Iedereen draagt in de loop van zijn leven diverse maskers of huiden. Sommige blijven bij ons, andere leggen we weer af. Als een archeoloog van deze zijnslagen onderzoekt en bewerkt de kunstenares het materiaal net zo lang, tot het als doorleefde drager (huid)een definitieve plek vindt in een beeldverhaal of installatie (zie catalogus who lives in this body van Sigrid Blomen Rademacher).
De etsen van de graficus Jan Montijn vormen een mooi samenspel met een poëtisch kleine tot monumentaal krachtige vooral papieren werken van Corine, waarbij zij sfeer en het onderliggende thema van vergankelijkheid, de draad tussen de werken weeft.
Peter Altena laat het thema op een subtiele en aanvullende manier terugkomen in nieuwe schilderijen en sculpturen. De verbinding is bijna zichtbaar …. de werken (threads) ontmoeten elkaar.

Tussen Corine en Atelier Peter Altena loopt ook nog een eerder geweven draad: voor haar vertrek naar Duitsland was het atelier haar werkplek, waar ze een serie van “meditatieve lichtpunten” creëerde en richting gaf aan de lampenlijn “eigenwijs licht”. Speerpunt van een teruggekeerde Corine wordt een combinatie van vrij en toegepast werk voor interieur en architectuur. Corine: “ Ik wil mensen met raad en daad bijstaan om hun bedrijf of huis de kern van de eigenaar c.q. bewoner te laten weerspiegelen. Dat doe ik met bezieling en respect voor wat (vast)staat en het nieuwe. (meer informatie www.corinevanderwerf.nl)
Een bezoek aan de expositie, die u kunt bezichtigen tot 29 mei is zeer de moeite waard. Openingstijden: do t/m za van 13.00 – 17.00 uur. Adres: Brinkstraat 27, 3741 AM Baarn.