ASIA UZIAKOWA


“Ik wil een bijzondere en eigen sfeer creëren
rond de objecten die ik schilder,
de schaduwen en kleurtonen
in de verschillende materialen ervan extra belichten,
bijvoorbeeld glas-porselein
in combinatie met vruchten
en bloemen en voorwerpen voor stillevens
in combinatie met levende onderwerpen.”
Asia Uziakowa werd in 1976 in St. Petersburg, Rusland, geboren. Sinds haar jeugdjaren, in feite sinds ze elf jaar oud was, is ze door het schilderen in beslag genomen. Ze bezocht de Hoge School voor de Kunsten in St. Petersburg en behaalde een BA in Grafiek en Pedagogie aan de Pedagogische Universiteit van A.I. Gertsena. Haar leermeesters waren Gawrichkow, Streltsowa, Kornilowa en Grigoriew. Zij ontving haar diploma voor het schilderij Zelfportret bij de St. Nicholas Kathedraal.
Lees meer over Asia Uziakowa
Read more about Asia Uzyakowa