galerieRoma-2010-004a

In de maanden juni en juli is een expositie van Italiaanse schilderijen in Galerie Peter Altena, in de Brinkstraat 27 te Baarn. De expositie wordt geopend, op 5 juni om 13.00 uur, met een Italiaanse middag. Daarbij kunt u genieten van een drankje en speciale Italiaanse hapjes.
De werken zijn geschilderd door een 6 kunstenaars, die gezamenlijk dit voorjaar naar Rome zijn geweest. Daarbij was ook de galeriehouder Peter Altena. Vooral de Romeinse pleinen en fonteinen waren geliefde onderwerpen. Leuk is het te zien, hoe iedere kunstenaar zijn eigen impressie heeft gegeven van verschillende onderwerpen. De schilderijen stralen allen een Italiaanse sfeer uit. Alle schilderijen zijn “en plein air” geschilderd, wat betekent “in de open lucht”. Dit is de beste manier om de sfeer Rome weer te geven.
De Italiaanse schilder Alberto Valentini was de initiatiefnemer van het geheel. Hij heeft de andere kunstenaars uitgenodigd om zijn geliefde stad Rome op het doek te zetten. Tijdens de Italiaanse middag zijn alle kunstenaars aanwezig. Zo kunnen zij iets toevoegen aan wat zij ook al op het doek hebben gezet. U bent van harte uitgenodigd om langs te komen.